•  علوم تشریح
    مدیر گروه
    دکتر آمنه امیدی

آمار و اطلاعات

علوم تشریح

گروه آموزش علوم تشریح، در سال ۱۳۶۱، هم‌زمان با تأسیس دانشگاه تربیت مدرس، در دانشکدۀ علوم پزشکی شروع به‌کار کرد. در زمان تأسیس، ابتدا آموزش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و سپس در مقطع دکترا در ۲ گرایش بافت و جنین و آناتومی بود که با تغییر سیاست وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی و با ادغام این دو رشته و معرفی رشته جدید علوم تشریح، از سال ۷۷ به بعد فقط در رشته علوم تشریح دانشجو پذیرش شده است. در سال ۱۳۹۵، گروه علوم تشریح اقدام به ایجاد دو رشتۀ جدید بیولوژی تولید مثل و مهندسی بافت در مقطع دکتری نمود. پس از گذشت دو نیمسال بعلت فشردگی برنامه گروه ومحدودیت های فضای فیزیکی، طبق تصمیم شورای گروه علوم تشریح و گروه هماتولوژی و با موافقت دانشکدۀ علوم پزشکی، رشتۀ مهندسی بافت با الحاق به رشتۀ سلول‌های کاربردی از گروه علوم تشریح جدا شد.


بیولوژی تولید مثل

رشته بیولوژی تولید مثل در مقطع دکتری از سال ۱۳۸۷ شروع به پذیرش دانشجو در دانشگاه های منتخب کرده است. رشته بیولوژی تولید مثل دوره‌ای است که دانشجویان، طی آن با علوم پایه و بالینی مرتبط با تولید مثل و جنین شناسی بالینی و تلفیق آن با مشکل ناباروری آشنا می گردند. در این رشته، دانش آموختگان آن ضمن آشنایی با آناتومی، فیزیولوژی، بافت شناسی، ایمونولوژی و مراحل تکوین سیستم تولید مثل، فرآیند باروری و تکامل جنین، همچنین علل و عوامل موثر بر ناباروری و راهکارهای اصلاح آن را مورد بررسی قرار می دهند. همچنین دانش آموختگان این رشته از ارکان تیم درمان ناباروری می باشند.


مهندسی بافت

مهندسی بافت علمی بین رشته ای و یکی از شاخه های علم نوین پزشکی می باشد . در تعریفی ساده ، این علم با به کارگیری اصول و روش های "زیست شناسی " و " مهندسی" ، جایگزین های زیستی را جهت ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده و یا تخریب شده طراحی می کند . سلول ، داربست و فاکتورهای رشد ، سه مولفه اصلی مفهوم مهندسی بافت هستند . متخصصین این رشته سعی دارند با به کارگیری قدرت تکثیر و تمایز سلولهای بافت های مختلف ، بالاخص سلولهای بنیادی و جای دادن این سلولها در داربست هایی با خاصیت فیزیکوشیمیایی مناسب و زیست سازگار به همراه عوامل شیمیایی مختلف ، بافت های آسیب دیده و یا از دست رفته را ترمیم کنند.