برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه آقای علی ابوالحسنی - گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی
خلاصه خبر: اثر بازدارندگی عصاره¬ی پوست سبز پسته¬ی پرتودهی شده با پرتوگاما بر فعالیت آنزیم تیروزیناز گروه:مهندسی علوم و صنایع غذایی جلسه دفاع از پایان نامه:علی ابوالحسنی عنوان پایان نامه: اثر بازدارندگی عصارهی پوست سبز پستهی پرتودهی شده با پرتوگاما بر فعالیت آنزیم تیروزیناز ارائه کننده:علی ابوالحسنی استاد راهنما : آقای دکتر محسن برزگر استاد مشاور اول :آقای دکتر محمد علی سحری استاد ناظر داخلی:آقای دکتر حسن احمدی گاولیقی استاد ناظر خارجی : آقای دکتر مهدی کدیور نماینده تحصیلات تکمیلی: آقای دکتر حسن احمدی گاولیقی مکان :آمفی تئاتر شماره 1 تاریخ:95/09/14 ساعت: 10:00 چکیده: ترکیبات فنلی متابولیتهای ثانویه در گیاهان هستند که دارای اثرات سلامتبخش میباشند. با توجه به تأثیر ضداکسایشی این ترکیبات، تمایل روزافزونی در جهت استفاده از این ترکیبات سلامتبخش بهجای ترکیبات سنتزی وجود دارد. پوست سبز پستهیکی از منابعغنی از ترکیبات فنولی میباشد. در این تحقیق، استخراج ترکیبات فنولی موجود در پوست سبز پسته در دزهای مختلف پرتودهی گاما (0، 10، 20، 30 و 40 کیلوگری) و با استفاده از4 نوع حلال (آب، متانول، استن و اتیلاستات) انجام گرفت. فعالیت ضداکسایشی نمونههای پرتودیده و کنترل توسط آزمونهای حذفکنندگی DPPH˚، قدرت کاهندگی فریک ارزیابی و محتوای ترکیبات فنلی کل نیز اندازهگیری شد. در بررسی تاثیر دزهای مختلف پرتودهی بر نمونهها مشاهده شد که پرتودهی اثر سویی بر فعالیت ضداکسایشی نمونهها ندارد و حتی میتواند موجب افزایش میزان ترکیبات فنلی کل عصاره آبی به میزان 92/8% در دز30 کیلوگری در مقایسه با نمونه پرتوندیده شود. همچنین پرتودهی موجب افزایش قدرت کاهندگی و مهارکنندگی رادیکال آزادDPPHشد. عصارهی پرتودیده در دز 30 کیلوگری، بیشترین خاصیت ضداکسایشی رادر آزمون مهارکنندگی رادیکال آزادDPPHبا EC50برابرppm24/1±99/288 نشان داد.در مورد آزمون قدرت کاهندگی فریک بیشترین مقدار EC50در نمونه کنترل(پرتوندیده) بامقدارppm67/0±70/150 مشاهده شد و میزان EC50برای دز بهینه30 ppm84/1±92/140 گزارش شد. در بین دزهای مختلف پرتودهی و حلالهای مختلف استخراج کننده، عصاره آبی پرتودهی شده در دز 30 کیلوگری بیشترین ترکیبات فنولی را داشت. در مورد استخراج با دیگر حلالها، خاصیت ضداکسایشیعصارههای نمونه پرتودیده در دز بهینه 30 کیلوگری بیشتر از عصارههای نمونه پرتوندیده بود. در بخش دوم این پژوهش اثر عصاره پوست سبز پسته در مهار آنزیم تیروزیناز مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشانداد که عصارههای آبی پوست سبز پسته پرتودیده در دز 30 کیلوگری و پرتوندیده بیشترین اثر مهارکنندگی (با IC50به ترتیببرابر 09/1±79/10 و 16/1±91/11 ppmفنولی) را داشتند. احتمالاً وجود فلاوونوئیدها و گروههای هیدروکسیل در عصاره پوست سبز پسته تا حدودی موجب مهار آنزیم تیروزیناز میشود.همچنین مشخص شد کهعصاره آبی پوست سبز پسته پرتودهی شده میتواند تا حدودی از قهوهای شدن آنزیمی در برشهای سیبزمینی خام جلوگیری کند. واژههاي كليدي: پوست سبز پسته، پرتودهی، بازدارندگی،آنزیم تیروزیناز 6 آذر 1395 / تعداد نمایش : 3796
|