مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در دانشکده کشاورزی برگزار شد.

خلاصه خبر: ه گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز یک شنبه مورخ 16/7/1396 مراسمی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در سالن اجتماعات شهید خلوتی دانشکده کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز یک شنبه مورخ 16/7/1396 مراسمی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در سالن اجتماعات شهید خلوتی دانشکده کشاورزی برگزار شد.

در این مراسم که به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده برگزار شد، ابتدا پس از قرائت آیاتی از کلام ا... مجید و پخش سرود اقتخار آمیز جمهوری اسلامی ایران، آقای دکتر مجید آقاعلیخانی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده، ضمن عرض خیرمقدم به دانشجویان جدیدالورود برای همه ی دانشجویان از خداوند متعال سلامت و موفقیت روز افزون در  کسب علم و دانش در راه خدمت به ایران اسلامی را مسئلت کرد. آقای دکتر آقاعلیخانی همچنین با اشاره به ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت آقااباعبدا... الحسین (ع)، ضمن تسلیت این ایام و تاکید در جهت حفظ شئون و حرمت این ایام خاطرنشان کرد که این مراسم فقط " آیین طلوع مهر " در دانشکده کشاورزی است و زمان برگزاری جشن دانشجویی را "روز دانشجو" در آذرماه جاری اعلام کرد.

آقای دکتر آقاعلیخانی همچنین با اجرای دکلمه و شعرخوانی در خلال برنامه های مختلف این مراسم، مجری گری این مراسم را عهده دار بود.

سپس آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده کشاورزی، ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت امام حسین(ع) گفت: مقدم دانشجویان جدیدالورود را به دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس گرامی می­داریم و امیدواریم در مدتی که در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستید ایام خوب و رضایت بخشی را سپری کنید و با تلاش و کوشش بیشتر مسیر گذشته را ارتقاء ببخشید و مایه افتخار خود، خانواده، دانشگاه و کشور باشید.

جایگاه فعلی دانشگاه تربیت مدرس مدیون تلاش و کوشش دانشجویانی است که پیش از شما در این دانشگاه تحصیل کرده اند و امروز در اقصی نقاط کشور در مؤسسات و مراکز تحقیقاتی، پژوهشگاه­ها و دانشگاه­ها جزء چهره­ های برجسته ی علمی و اجرایی کشور هستند و امیدواریم شما، این مسیر درخشان را با همت والاتر به سمت قله­های افتخار تداوم ببخشید.

امسال ماه مهر؛ که به بهار علم و دانش معروف است؛ مصادف با ماه محرم و ماه پیروزی خون بر شمشیر است. ماهی که در آن معلم و آموزگار بزرگ بشریت امام حسین (ع) به انسان­های تمام اعصار و دوران­ها درس آزادگی و ایستادگی در برابر حکام ظالم و خودکامه را آموخت. اگر چه کربلا و عاشورا مصیبت بزرگی در تاریخ بشر است ولی بزرگترین نمایشگاه معونیت و معرفت هم است. عاشورا نشان داد که قدرت روحی و معنوی بشر نامحدود است و می­تواند به مفاهیمی چون شجاعت، فداکاری، خداپرستی و حق­خواهی تسلیم در مقابل خالق جلوه­ای فرابشری ببخشد. امام حسین (ع) خود و یاران باوفا خود را فدای توحید، فدای اسلام، فدای عدالت و انسانیت کرد و لذا به فرموده شهید مطهری، امام حسین (ع) کشته شدنی نیست بلکه حسین (ع) یک مکتب است که بعد از گذشت بیش از 1300 سال در زندگی بشر روز به روز زنده­تر و بالنده­تر حضور دارد و با روح و زندگی انسان­های مؤمن و بلکه کل بشریت آمیخته است. پیام امام حسین (ع) بر دلها و سینه­ ها آنچنان حک شد که برای همیشه باقی خواهد ماند.

آقای دکتر طالبی در ادامه افزود: روزهای آغازین مهر همچنین مصادف با "هفته دفاع مقدس" بود که نمود جلوه­ای از کربلا و عاشورای حسینی است. در طول تاریخ هیچ رخدادی شبیه­تر از صحنه­های دفاع مقدس به عاشورا و کربلای حسینی وجود ندارد. برای کسانی که آن ایام را درک نکردند تأملی در شعارها، وصیت­نامه­ها، عملیات­ها و بویژه شب­های عملیات و مناجات رزمندگان می­تواند نشان دهنده پیوند کامل و وجوه مشترک این دو قطعه از تاریخ باشد. آرامشی که حدود 30 سال پس از پایان دفاع مقدس وجود دارد و آرامش امروز و فردای ما مدیون جانفشانی جوانان و زنان و مردانی است که مثل یاران امام حسین (ع) در مقابل تهاجم دنیای استکبار و حکام خودکامه ایستادگی کردند و ایثارها، شجاعت­ها و عظمت­هایی را آفریدند که مشابه آنها را فقط در نهضت امام حسین (ع) می­توان جستجو کرد. خداوند متعال را شکرگذاریم که یاد و نام شهدای دفاع مقدس مثل شهدای کربلا در جامعه ما زنده و پویا است و به ارواح طیبه همه ی شهدای اسلام و سید سالار شهیدان حضرت اباعبداله­الحسین (ع) و شهدای دفاع مقدس و امام شهیدان حضرت امام رضوان الله تعالی علیه درود می­فرستیم و امیدواریم عملکرد ما در قبال انقلاب، نظام، دانشگاه و جامعه به گونه­ای باشد که شرمنده شهدا نباشیم. به قول مرحوم دکتر علی شریعتی آنانی که رفتند کاری حسینی کردند و آنان که مانده­اند باید کاری زینبی کنند و گرنه یزیدی­اند.

رئیس دانشکده کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: به راستی امروز وظیفه و رسالت ما دانشگاهیان و دانشجویان در قبال انقلاب و نظام و دانشگاه چیست؟از دانشگاه انتظار می­رود که پیشگام انقلاب و پیشاهنگ حرکت و تضمین کننده پویایی و تحرک جامعه باشد. بنده بارها در چنین جلساتی عرض کردم که رمز ماندگاری و اقتدار کشور " علم " است و توسعه علمی مبنای توسعه پایدار و همه جانبه کشور است و در این دنیا اگر بخواهیم با شرافت و افتخار زندگی کنیم باید قدرتمند باشیم و ابزار قدرت علم است. وظیفه ما دانشگاهیان و دانشجویان است که نسبت به مسایل و مشکلات جامعه و کشور بی­تفاوت نباشیم بلکه آنها را بشناسیم و با استفاده از تحرک و شادابی و پویایی نسل جوان در مسیر ارائه راه حل برای نیازهای کشور گام برداریم. همچنان که مقام معظم رهبری در یکی از فرمایشاتشان می­فرمایند «یکی از فرایض حتمی برای این نسل، تقویت بنیه علمی کشور است و اگر علم نداشته باشیم اقتصادمان، صنعت­مان و حتی مدیریت و مسایل اجتماعی­مان عقب خواهد ماند».

امروز رفع مشکلات اقتصادی از مهمترین اولویت­های کشور و دولت است و بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی به حوزه کشاورزی مرتبط است و مخصوصاً موضوع تغییر اقلیم که امروز یکی از بزرگترین چالش­های جهانی است، بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور ما را بیش از سایر بخش­ها  تحت تأثیر قرار داده و خشکسالی و کمبود منابع آب باعث مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرها و بروز ناهنجاری­های فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی خواهد شد و شنیده­اید که در پنج سال اخیر حدود نیم میلیون نفر به کلان شهر تهران مهاجرت کردند و با وضع نامناسبی در حاشیه شهر ساکن شده­اند. منابع آبی کشور در 30 سال گذشته نقش مهمی در سرعت بخشیدن به این معضل اجتماعی داشته است. دانشکده کشاورزی باید نقش فرماندهی را در مدیریت و جهت­دهی به سیاست­های کشور در مورد این مسایل را به عهده بگیرد و لازمه آن این است که دانشکده­های کشاورزی قدری برون­گرا باشند و خود را در قبال مشکلات کشور مسئول بدانند. چنانکه مستحضر هستید دانشگاه­های ما در طی 25 سال گذشته عموماً بر پژوهش و انتشارات علمی تمرکز داشتند ولی از چند سال قبل تعدادی از دانشگاه­ها از جمله دانشگاه تربیت مدرس علاوه بر آموزش و پژوهش و انتشارات علمی به موضوع فناوری، تجاری­سازی علم و کارآفرینی توجه کردند ولی قطعاً زمان زیادی لازم است تا این مسیر به خوبی هموار بشود. شاید همان مدتی که طول کشید تا دانشگاه­های ما در انتشارات علمی به توفیقات بزرگی دست پیدا کنند و کشور را در جایگاه بسیار ارزشمندی در تولید علم از جهان قرار بدهند همان مقدار زمان نیاز است تا موضوع فناوری و تجاری­سازی علم در داشنگاه­ها و دانشکده­های کشاورزی نتایج خود را نشان بدهد و تأثیر آن را در اقتصاد و اشتغال کشور مشاهده کنیم. دانشگاهی که شما عزیزان امسال به آن وارد شده­اید؛ دانشگاه تربیت مدرس؛ تنها دانشگاه تحصیلات تکمیلی کشور است و بر اساس رتبه بندی دانشگاه ها توسط وزارت علوم دومین دانشگاه جامع کشور است و جزو دانشگاه هایی ست که بر اساس برنامه ریزی وزارت علوم تا سال 1404 باید در بین 200 دانشگاه برتر جهان قرار بگیرد. بر همین اساس از حدود دو سال قبل برنامه راهبردی دانشگاه برای دستیابی به این هدف مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و در این برنامه ارتباطات بین المللی، انجام تحقیقات مشترک با پژوهشگران برجسته خارجی، پذیرش دانشجوی خارجی، برگزاری دوره های مشترک با دانشگاه های خارجی و تبادل استاد و دانشجو و استفاده از فرصت های مطالعاتی برای دانشجویان و اساتید مورد توجه و حمایت جدی قرار گرفته است و امیدواریم شما عزیزان و به ویژه دانشجویان دکتری از این فرصت ها استفاده کنید. در پایان برای همگی شما از خداوند متعال آرزوی سربلندی و موفقیت در همه ی شئون زندگی را دارم.

پس از سخنان رئیس دانشکده، کلیپی برای معرفی دانشکده کشاورزی پخش شد و پس از آن آقای دکتر رسول واعظ ترشیزی، معاون آموزشی دانشکده، گزیده ای از نکات مهم آموزشی را برای دانشجویان مطرح و به رعایت مقررات و قوانین آموزشی تاکید کرد.

همچنین آقای دکتر غلامحسن نجفی، معاون پژوهشی دانشکده، ضمن خیر مقدم به دانشجویان جدیدالورود گزارش مبسوطی از فعالیت­های پژوهشی دانشکده در سال 1395 را ارائه و از دانشجویان جدیدالورود درخواست نمودند تا برنامه زمانبندی پژوهش خود را به دقت رعایت نمایند و به خصوص در تعیین استاد راهنما و تصویب به موقع پروپوزال پژوهشی اهتمام ویژه­ای مبذول فرمایند. ایشان با اشاره به برگزاری دوره ایمنی آزمایشگاه­های دانشکده در تاریخ­های 29، 30 مهر ماه و 1 آبان ماه برای تمامی 16 گروه آموزشی دانشکده، از دانشجویان جهت شرکت فعال در این دوره دعوت به عمل آورد. آقای دکتر نجفی متذکر گردید که شرط تصویب پروپوزال دانشجویان داشتن گواهی HSEو گواهی شرکت در تور کتابخانه می­باشد. معاون پژوهشی دانشکده همچنین به نحوه دسترسی دانشجویان به فرمها و آئین­نامه­ های پژوهشی از مسیر وبسایت دانشگاه، پژوهش، مدیریت پژوهشی، فرمهای پژوهشی دانشگاه  اشاره کرد و در پایان سخنانش برای دانشجویان موفقیت و سلامتی آرزو کرد.

اهدای جوایز به انجمن های علمی برتر دانشجویی، بانوان تلاشگر حوزه های آموزشی و پژوهشی و اداری و شرکت کنندگان در مسابقه ی فرهنگی و همچنین اجرای زنده موسیقی آیینی سنتی جنوب کشور و پذیرایی از بخش های دیگر این مراسم بود. همچنین دانشگاهیان دانشکده کشاورزی پس از پایان این مراسم نماز جماعت ظهر و عصر را به امامت حجت الاسلام والمسلمین آقای دلنواز اقامه کردند. در پایان این مراسم کلیه ی دانشجویان دانشکده کشاورزی در فضایی بسیار دلنشین میهمان سفره ی ضیافت ناهار سنتی آبگوشت ایرانی بودند.

 


19 مهر 1396 / تعداد نمایش : 2447