متن کامل خبر


 
كارگاه علمی نجوم و رصد خورشیدی در دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي برگزار شد

خلاصه خبر: كارگاه علمی نجوم و رصد خورشیدی دوازدهم دي ماه به همت گروه فیزیک دریا در دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه برگزار شد.

اين کارگاه با راه اندازی تلسکوپ خورشیدی در محوطه دانشکده علوم دریایی از ساعت 9 صبح آغاز شد و تا ساعت 14 تلسکوپ مذکور آماده رصد خورشید بوده است؛ هر چند ابری بودن هوا در بیشتر اوقات، در رصد خورشید خلل ایجاد می کرد.
در ادامه، جلسه سخنرانی علمی از سوي دكتر حمید جدیری خداشناس آغاز و پس از آن پرسش و پاسخ از سوي حاضران در نشست انجام شد. ارائه گزارش خورشید گرفتگی در آمریکا (22 آگوست 2017 در ایالت اورگان) هر ساله در دانشگاه صنعتی شریف ارائه می شد ولی امسال رصد خورشید توسط دو تلسکوپ خورشیدی (برای اولین بار در ایران) در محوطه دانشکده در معرض بازدید اساتید و دانشجویان دانشکده و مدعوین قرار گرفت.
در بخش های اجرایی این نشست و کارگاه علمی دکتر خداشناس، احداث پژوهشگاه و رصدخانه خورشیدی سیاه سنگ(حومه نور) نیز پیشنهاد گردید.
مطالب مورد بحث در بخش خورشید و ماه، مرتبط با مباحث جزر و مدی اقیانوس ها و مورد استفاده دانشجویان گروه فیزیک دریا بوده و از طرفی چنین نشست علمی واجد چشم اندازهای توسعه فراوان از قبیل شناسایی انرژی های نوین خورشیدی، توسعه انرژی های پاک، ایجاد و توسعه گردشگری علمی در منطقه و تربیت پژوهشگران خورشیدی در گرایش های مختلف علمی است و همچنین تاثیر بسزایی در گسترش فعالیت علمی دانشجویان و ایجاد ظرفیت های نوین مطالعاتی برای دانشگاه دارد.
از مباحث نوین و کاربردی مطرح شده در این کارگاه می توان به استفاده از انرژی تابشی خورشید در وضعیت آسمان صاف اشاره کرد که البته در شب ها و حتی در روزها با شرایط ابری و یا گرد و غبار بودن هوا، مانع از تابش خورشید به سطوح جذب انرژی (سلول های فتوولتائیک) می شوند که برای جبران این مشکل می توان از انرژی مغناطیس دریافتی از خورشید استفاده کرد. در این خصوص مقرر شد امکان سنجی و همکاری پژوهشی فی مابین صورت گیرد.


25 دی 1396 / تعداد نمایش : 2028