متن کامل خبر


 
معاون وزیر علوم: اخذ استانداردهای بین‌المللی اولین گام حضور ایران در بازارهای منطقه‌ای و جهانی است

خلاصه خبر: دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از دستگاه شبیه‌ساز پرواز(سسنا 172) در دانشکده مهندسی برق و کامپیتر دانشگاه تربیت مدرس، اخذ استانداردهای بین‌المللی را یکی از شروط حضور ایران در بازارهای منطقه‌ای و جهانی دانست و گفت: علاوه بر آن شرکت‌های کوچک که توانایی حضور در بازارهای جهانی را ندارند، بهتر است با مجموعه‌های بین‌المللی ارتباط داشته باشند.

دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از دستگاه شبیه‌ساز پرواز(سسنا 172) در دانشکده مهندسی برق و کامپیتر دانشگاه تربیت مدرس، اخذ استانداردهای بین‌المللی را یکی از شروط حضور ایران در بازارهای منطقه‌ای و جهانی دانست و گفت: علاوه بر آن شرکت‌های کوچک که توانایی حضور در بازارهای جهانی را ندارند، بهتر است با مجموعه‌های بین‌المللی ارتباط داشته باشند.
دکتر احمدی با اشاره به طراحی و ساخت این دستگاه در دانشگاه تربیت مدرس افزود: این دستگاه یکی از ابزارهای مهم آموزشی است که کاربرد آن موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش راندمان عملکردها خواهد شد. دستگاه شبیه ساز پرواز در دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ساخته شده است که نیاز به بهبود و تکامل دارد؛ از این رو انتظار داریم وقتی وارد بازار می‌شود، پروژه‌های تکمیلی آن نیز به این دانشگاه واگذار شود.
وی از پروژه شبیه‌سازی پرواز به عنوان یکی از اقدامات مهم محققان در حوزه هوا فضا نام برد و گفت: یکی از مشخصه‌های این پروژه این است که سفارش‌دهنده این دستگاه بخش خصوصی است. اجرای پروژه شبیه‌سازی یکی از نمودهای ارتباط صنعت با دانشگاه است و محققان این طرح بعد از دوسال مطالعه موفق به ساخت این دستگاه شده‌اند.
معاون وزیر علوم افزود:‌ ارتباط صنعت و دانشگاه موجب می‌شود تا علاوه بر آنکه نیازهای کشور مرتفع شود، پژوهش‌های کشور نیز به سمت ماموریت گرا شدن حرکت کند. ما اطمینان داریم که پروژه‌هایی که از سوی صنعت به دانشگاه واگذار می‌شود، قطعا به سوی تجاری‌سازی حرکت خواهد کرد؛ چرا که سفارش‌دهنده بر روی طرح سرمایه‌گذاری می‌کند و مایل است که پروژه از حالت کار تحقیقاتی به سمت ساخت نمونه حرکت کند.
دکتر احمدی با اشاره به اقدامات وزارت علوم در خصوص تجاری‌سازی خاطرنشان کرد:‌ اگر تلقی ما از تجاری‌سازی به این معنی باشد که دستگاه سفارش‌دهنده، دستگاه بهره‌بردار از پروژه‌های تحقیقاتی باشد، در حال حاضر این امر اتفاق می‌افتد. ولی اگر اطلاق ما از تجاری‌سازی این باشد که به بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی وارد شویم، هنوز در این زمینه توفیقی حاصل نشده است.


21 شهریور 1396 / تعداد نمایش : 2058