متن کامل خبر


 
تالیف عضو هیات علمی دانشگاه برگزیده جایزه کتاب سال شد

خلاصه خبر: آثار برگزیده سی‌وچهارمین دوره جایزه کتاب سال معرفی شدند.

آثار برگزیده سی‌وچهارمین دوره جایزه کتاب سال معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ صاحبان برگزیده سی‌وچهارمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نوزدهم بهمن ماه معرفی و لوح تقدیر و هدیه خود را از رییس‌جمهوری دریافت کردند.
عنوان «زبان مازندرانی(طبری)توصیف زبانشناختی» تالیف دکتر فردوس آقاگل‌زاده عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی در بخش زبان‌های باستانی به عنوان برگزیده سی‌وچهارمین دوره جایزه کتاب سال معرفی شد.
رئیس جمهور در این مراسم با بیان اینکه نباید کتابی نوشته شود که بین مردم، اقوام و مذاهب اختلاف بیاندازد یا افراطی‌گری یا خشونت را ترویج کند، گفت: یک عده‌ای متخصص خشونت هستند که نمی‌دانم آنها در کدام مدرسه تربیت شده‌اند.
روحانی با اشاره به اینکه کتاب آینه‌ای است از یک اندیشه و فکر یک عالم، اندیشمند، هنرمند و صاحب قلم،‌ گفت: کتاب همان فکری است که خداوند به ما عنایت داده است که اندیشه ما با حرکت قلم به دیگران اعلام، تفهیم و ماندگار شود. اگر این عنایت پیش پای بشر نبود چگونه انسان می‌توانست در میان خود اتصال برقرار کند؟
وی در ادامه با بیان اینکه تنها راه انتقال اندیشه به غیر از انتقال سینه به سینه، کتابت است،‌ خاطرنشان کرد: معجزه آسمانی اسلام هم گاهی قرآن نامیده می‌شود و گاهی کتاب، گاهی بر بعد نوشتاری آن تأکید می‌شود و گاهی بر بعد تلاوت و بیان آن. معجزه پیامبر اسلام کتاب است و قرآن، یعنی نوشتن و خواندن و تلاوت کردن که همین معجزه بر کفر و استبداد پیروز شد.
روحانی در ادامه گفت: هرچه در کتاب سخن نو، راه نو و نظریه نویی مطرح شود جاذبه آن بیشتر خواهد بود. خیلی‌ها کتاب نوشته‌اند اما کتاب آنها ماندگار نبوده است در حالی که برخی کتاب‌ها در کتابخانه‌های مردم در کنار قرآن مجید قرار گرفته است. دیوان حافظ، گلستان سعدی یا اشعار مولانا در کنار قرآن و نهج‌البلاغه در قفسه کتاب مردم وجود دارد. این نشان می‌دهد که ما کتابت ماندگار در تاریخ داریم. فکر می‌کنید کتاب‌های بوعلی، فارابی، شیخ مفید یا شیخ طوسی از قفسه‌ها حذف می‌شود. هر مقدار که از فکر و اندیشه خود بهتر بهره ببریم کتاب ما ماندگارتر خواهد بود.
رئیس جمهور در پایان با طرح این پرسش که چرا جاذبه کتاب کم شده است خطاب به حاضران در این مراسم، اظهار داشت: شما باید جواب این سوال را بدهید و وزیر ارشاد هم حرف‌های شما را می‌شنود. اصولاً وزرای ارشاد دولت یازدهم گوش شنوایی دارند. ما باید برای کتاب جاذبه ایجاد کنیم و ببینیم مشکل کار کجاست؟ و وزارت ارشاد باید این مشکل را از طریق اندیشمندان، ناشران و صاحب نظران حل کند. ما باید مولفین و همچنین ناشرانی که به یک برند تبدیل شده‌اند را تقویت کنیم.
گفتنی است دکتر آقا گل زاده عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی فارغ التحصیل مقطع دکتری رشته زبان شناسی همگانی از دانشگاه تربیت مدرس می باشد. وی تکمیل تحقیقات مقطع دکتری خود را در دانشگاه لیورپول انگلستان به انجام رسانده و هم اکنون استاد تمام گروه زبان شناسی است.
روابط عمومی دانشگاه کسب این موفقیت را به دکتر آقا گل زاده تبریک می گوید.


19 بهمن 1395 / تعداد نمایش : 6721