متن کامل خبر


 
آغاز احداث نخستین سرای سبز دانشگاه های کشور

خلاصه خبر: کلنگ احداث نخستین خوابگاه سبز دانشگاه های کشور، 11 شهریورماه با حضور دکتر انوشیروان محسنی استاندار تهران، دکتر احمدی رییس و اعضای شورای دانشگاه به زمین زده شد.

در بخش نخست این مراسم که با حضور دکتر انوشیروان محسنی استاندار تهران، هیأت رئیسه و اعضای شورای دانشگاه در ساختمان مرکزی برگزار شد، دکتر احمدی ضمن معرفی دانشگاه به تجربه های ارزنده دانشگاه تربیت مدرس در زمینه خدمت به جامعه و حل مسائل آن اشاره کرد و گفت: دانشگاه تربیت مدرس در راه خدمت به جامعه گام های آغازین را برداشته است و در این خصوص تجربیات ارزنده ای همچون ارائه گزارش ملی حادثه پلاسکو را دارد. گزارشی که موجب شفاف شدن آن حادثه و پایان مجادله میان برخی سازمان ها شد.
رییس دانشگاه افزود: در همین راستا تفاهم نامه و قراردادی با سازمان امور اجتماعی وزارت کشور جهت راه اندازی "مرکز ملی نوآوری اجتماعی" با هدف کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقاء سرمایه اجتماعی، منعقد شد که فاز نخست آن به پایان رسیده است. دانشگاه تربیت مدرس همچنین در حوزه های علوم زیستی، اقتصاد، مهندسی و بسیاری حوزه های دیگر، خط شکن و اثرگذار بوده است.
دکتر احمدی تآکید کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در دانشگاه، ما آماده همکاری در زمینه های علمی، فنی، اجتماعی، اقتصادی و هنری با استانداری تهران هستیم و در صورت نیاز استانداری تهران می توانیم پیگیری های تخصصی را در قالب پروژه های مشترک انجام دهیم.

3

در ادامه این نشست دکتر انوشیروان محسنی استاندار تهران، دانشگاه تربیت مدرس را یکی از علمی ترین و پژوهشی ترین دانشگاه های کشور برشمرد و گفت: دانشگاه تربیت مدرس مولود انقلاب است و در اوایل دهه 60 بر اساس نیاز کشور به تربیت اساتید برای ایفای نقش آموزشی و پژوهشی در دانشگاه ها تأسیس شد و این وظیفه را به نحو احسن طی سال های متمادی انجام داد.
وی افزود: بررسی عملکرد دانشگاه های کشور نشان می دهد دانشگاه تربیت مدرس در ایفای وظایف خود در ابعاد مختلف نسبت به دانشگاه هایی که از امکانات و قدمت بیشتری برخوردار بودند، بهتر عمل کرده و بسیار اثرگذار بوده است.
استاندار تهران با اشاره به ظرفیت دانشگاه های کشور برای حل مسائل جامعه، اظهار داشت: متآسفانه تا کنون از ظرفیت بالای دانشگاه ها برای رفع مشکلات کشور و حل مسائل جامعه آنطور که باید، نتوانستیم استفاده کنیم. به عنوان مثال در حوزه سلامت، اعتبارات بیشتر به سمت درمان سوق داده می شود در حالی که به بحث آموزش و پیشگیری کمتر توجه شده است. همین امر در حوزه های صنعت، اقتصاد و دیگر حوزه ها نیز وجود دارد. ما از ظرفیت های دانشگاه به درستی بهره نگرفته و در حداقل ها مانده ایم.
وی اضافه کرد: تحقیقات و پژوهش ها اغلب در کتابخانه ها و در سطح مطالعات، باقی مانده و عملی نمی شوند. ما باید در حوزه اقتصاد دانش بنیان، توسعه بنگاه های کارآفرینی و اعتلای پارک های علم و فناوری و مراکز رشد بکوشیم. یکی از سازوکارهای اثر بخش که می تواند شعار حمایت از کالای داخلی و رونق تولید را محقق کند، برخورداری از ظرفیت دانشگاه هاست. ما باید مسائل و مشکلات را برای دانشگاه تعریف کنیم و دانشگاهیان نیز برای حل مسئله از توانمندی های خود استفاده کرده و در نهایت راه کارهای عملی را جهت رفع مشکل به واحدها و سازمان های مربوط ارائه دهند.
دکتر محسنی در تشریح برخی فعالیت های استانداری تهران گفت: ما در استانداری به برخی حوزه ها مانند، حوزه اقتصاد، سلامت، صنعت، مسائل و آسیب های اجتماعی ورود کرده ایم و آمادگی داریم در قالب کارگروه ها با دانشگاه ها مشارکت کنیم.

4

استاندار تهران در اشاره به اعتبارات پژوهشی تصریح کرد: اعتبار پژوهشی باید در دانشگاه مصرف شود و معتقدیم که تخصیص اعتبارات پژوهشی به دستگاه های اجرایی، باید به گونه ای باشد که دستگاه اجرایی آن را در قالب پروژه های مشترک با دانشگاه ها هزینه کند. این تفکر در حال عملیاتی شدن است و پیشنهاد دادیم، بخش نامه ای از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با هدف بهره گیری واقعی از ظرفیت های دانشگاهی و نخبگان کشور، ابلاغ شود. دانشگاه های برتر کشور، توان علمی حل معضلات را دارند و از سویی خروجی کار دانشگاهی دارای اعتبار و جایگاه ویژه ای است که باید از آن استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر چه اغلب دانشگاه های مادر، در استان تهران هستند اما این استان مشکلات خاص خود را دارد و در واقع با معضلات بسیاری مواجه است. استانداری تهران آمادگی خود را برای همکاری با دانشگاه ها جهت رفع مسائل موجود و خدمت رسانی بیشتر به جامعه اعلام می کند.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر پارسامقدم رییس دانشکده مهندسی برق و الکترونیک در تشریح زمینه های موجود همکاری دانشکده و استانداری تهران به منابع تأمین برق استان از طریق سوخت های تجدیدپذیر و چگونگی تأمین و افزایش Power Clean ها اشاره کرد. وی همچنین به تحقیقات دانشکده در خصوص راه اندازی بزرگترین نیروگاه خورشیدی درون شهری در دانشگاه تربیت مدرس و لزوم بهره گیری از تکنولوژی های جدید و اهمیت ایجاد شهر یا استان هوشمند اشاره کرد.
در ادامه دکتر غلامحسین زاده رییس دانشکده علوم انسانی، دکتر خواجه رییس دانشکده علوم زیستی، دکتر عابدی رییس دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دکتر موحدین رییس دانشکده علوم پزشکی، دکتر واعظ رییس دانشکده کشاورزی و دکتر ابراهیم رییس پارک علم و فناوری مدرس زمینه های همکاری موجود دانشکده تحت مدیریت خود با استانداری را شرح دادند.
دکتر احمدی در پایان پیشنهاد داد با موافقت استاندار تهران، کمیته ای مشترک جهت بررسی زمینه های همکاری و پیشبرد مفید برنامه ها، تشکیل شود.
در پایان، کلنگ و آغاز مراحل ساخت نخستین خوابگاه سبز دانشگاه های کشور با حضور استاندار در ضلع جنوبی دانشگاه برگزار شد.

 


11 شهریور 1398 / تعداد نمایش : 2931