متن کامل خبر


 
استفاده از ظروف پلاستیکی یک بار مصرف به دلیل مضرات آن باید محدود شود

خلاصه خبر: دکتر سمنانیان در بیست و ششمین شورای راهبری مدیریت سبز، به مضرات استفاده از ظروف پلاستیکی و بطری های نوشیدنی اشاره و بر لزوم حذف تدریجی آن ها در دانشگاه تاکید کرد.

در این نشست دکتر سمنانیان استاد فیزیولوژی دانشکده علوم پزشکی در خصوص مضرات استفاده از ظروف پلاستیکی و بطری های نوشیدنی و لزوم حذف تدریجی آن ها در دانشگاه ها مطالبی را عنوان کرد.
وی اظهار داشت: طی تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که یک چهارم بطری های آب از شیر آب پر می شوند و از چشمه های آب معدنی پر نمی شوند و تنها یک ششم بطری های پلاستیکی در دنیا بازیافت می شوند و پنج ششم آن در محیط زیست می مانند و 450 سال طول می کشد تا تجزیه شوند.
سالانه بیش از 12 میلیون تن پلاستیک به دریا و اقیانوس ها ریخته می شود. در حال حاضر فروش بطری های آب به 86 میلیارد گالن رسیده و پیش بینی می شود در سال 2020 به 122 میلیارد گالن برسد و سالی ده درصد مصرف این بطری ها در حال افزایش است.
وی با توضیحاتی در خثصوص میکروپلاستیک ها گفت: میکروپلاستیک ها اجزای کوچکتر از 5 میلی متر هستند که در بطری های پلاستیک زیاد بوده و انواع بیماری ها را ایجاد می کند. هر چه قدر ماندگاری بطری های پلاستیک در آفتاب بیشتر باشد، غلظت میکروپلاستیک ها بیشتر می شود . همچنین بر اساس تحقیقات صورت گرفته، میکروپلاستیک ها غدد هورمونی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب ایجاد تومورهای سرطانی و عوارض مختلف بر جنین و رشد جنین می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در بسیاری از کشورها و دانشگاه های دنیا در خصوص مضرات مصرف پلاستیک برای سلامتی انسان و محیط زیست اطلاع رسانی شده و اعلام محدودیت مصرف صورت گرفته است از جمله در پارلمان اتحادیه اروپا این موضوع مورد توجه قرار گرفت و استفاده از پلاستیک های یک بار مصرف منع شد.
دکتر سمنانیان در ادامه سخنان خود پیشنهاد کرد مصرف و فروش بطری های آب پلاستیکی، لیوان یک مصرف، قاشق، چنگال ، چاقو و بشقاب و کاسه یک بار مصرف، ظروف غذای یک بار مصرف، نی های نوشابه یک بار مصرف و پاکت های نایلونی وهمچنین دستگاه های آب سرد کن و آب جوش با نیاز به لیوان یک بار مصرف به تدریج در دانشگاه ممنوع شود.
وی تصریح کرد: آموزش دانشگاهیان و نصب تابلوهای تبلیغاتی جهت اعلام مضرات مصرف ظروف یک بار مصرف به لحاظ علمی و فرهنگ سازی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
دکتر احمدی رییس دانشگاه نیز در خصوص فرهنگ سازی در این خصوص و نیز ترویج روش جایگزین مناسب و کم هزینه برای آن تاکید کرد و گفت: باید بر روی نوع لوله های آب دانشگاه و میزان مطلوبیت آب لوله کشی در بخش های مختلف دانشگاه بررسی های علمی صورت گیرد تا ارجحیت استفاده از آن بر آب های موجود در بطری های پلاستیکی به صورت روشن مشخص شود.
در ادامه مصوب شد در جلسات اداری دانشگاه از بطری های یک بار مصرف پلاستیکی استفاده نشود و خرید این محصولات به تدریج محدود گردد و در صورت نیاز، از تولیدات داخلی آن استفاده گردد.


12 تیر 1398 / تعداد نمایش : 2067