[ Print ]  [ Close ]

http://nahad.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=21646   , 1403/02/21


مراسم هفته پژوهش و تقدیر از برگزیدگان پژوهشی دانشکده علوم پزشکی برگزار شد

در این مراسم دکتر امیر عبداله زاده معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه با تبریک هفته پژوهش گفت: هفته پژوهش فرصتی برای ارائه دستاوردهای پژوهشی و تقدیر از پژوهشگران منتخب و برگزیده است. همه پژوهشگران که علی رغم محدودیت ها زحمت می کشند و با وجود ماهیت و تفاوت بین رشته های علمی، به تحقیق می پردازند، برتر هستند و فقط در این مراسم تعدادی از پژوهشگران، انتخاب و به عنوان پژوهشگر برگزیده معرفی می شوند تا در این عرصه نیز رقابت سالمی وجود داشته باشد.
وی در خصوص انتخاب شعار 'پژوهش در خدمت جامعه' خاطر نشان کرد: در دید نخست، پژوهش باید در خدمت جامعه باشد و هدف از تولید علم صرفا تولید دانش نیست بلکه باید از آن استفاده هم ببریم. این شعار برای ایجاد توجه و تذکر بیشتر است تا جهت گیری پژوهشی خود را اصلاح و تنظیم کنیم و در نهایت تلاش کنیم تا از دستاوردهای پژوهشی بیشتر بهره مند شویم.
دکتر عبداله زاده افزود: تنها راه تولید دانش، پژوهش است. با آموزش، متخصص تربیت می شود اما با پژوهش، علم و دانش تولید می شود که می تواند قدرت ایجاد کند. مهمترین رکن قدرت یک کشور، زمینه ساز رشد، پیشرفت و توسعه اقتصادی، فرهنگی، نظامی، اجتماعی کشور، دانش است و مهمترین رکن تعالی مادی و معنوی انسان ها، پژوهش است پس اهمیت آن بسیار زیاد می باشد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه با اشاره به رتبه 15 کشور ایران در تولید علم جهان گفت: از تولید علم تا استفاده از علم 4 مرحله وجود دارد. تولید علم، انتشار علم، ترویج علم و استفاده از علم. ایران دارای رتبه 15 جهانی در تولید علم است و دانشگاه تربیت مدرس سهم بزرگی در این خصوص دارد.
وی اضافه کرد: دانشکده علوم پزشکی در سال 1401 تعداد 462 مقاله (بر اساس آمار ثبت شده در سامانه گلستان) به چاپ رسانده است. این آمار نشان می دهد به ازای هر عضو هیأت علمی 4/53 مقاله چاپ شده که از این تعداد 3/23 مقاله ISI و 1/32 مقاله غیر ISI است و وضعیت خوبی را نشان می دهد که از میانگین دانشگاه نیز بالاتر است.
دکتر عبداله زاده افزود: در سال گذشته تعداد 130 قرارداد پژوهشی به ارزش 120 میلیارد تومان از طریق دفتر پژوهش های کاربردی دانشگاه منعقد شده است که سهم دانشکده علوم پزشکی 7 طرح به ارزش 3 میلیارد تومان است. 5 نفر از اعضای هیأت علمی دانشکده حدود 4 درصد از کل اساتید در این طرح ها مشارکت داشتند. با درنظر گرفتن شرایط دانشکده و ماهیت خاص آن به نظر می رسد که این دانشکده ظرفیت بیشتری دارد و حداقل بین 10 تا 15 درصد از اساتید می توانند در طرح های پژوهشی مشارکت کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: خروجی دانشگاه نسل اول متخصص، خروجی دانشگاه نسل دوم متخصص و پژوهشگر و دانشمند، خروجی دانشگاه نسل سوم متخصص، پژوهشگر، دانشمند و کارآفرین است. دانشگاه نسل چهارم دانشگاهی پیشرو، خلاق و فرصت ساز است که خود به سمت جامعه می رود و جامعه را شکل می دهد. اگر بخواهیم رشد و پیشرفت کنیم و جایگاه دانشگاه را ارتقاء دهیم باید این راه را در پیش بگیریم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گفت: برای استفاده از علم و بهره مندی از دانش تولید شده، دفتر ارتباط با صنعت و پارک علم و فناوری تلاش های بسیاری داشته اند . در این راستا یکی از کارهایی که می توانیم برای ایجاد و توسعه ارتباط با خارج دانشگاه انجام دهیم، استفاده از کارگزار ها ست. از طریق کارگزار ها می توان ارتباط برقرار کرد و پروژه گرفت. ایجاد کمیته های ارتباط با صنعت و جامعه در دانشکده ها و راه اندازی میزهای تخصصی بازاریابی نیز که به زودی اجرا می شود، می تواند در ایجاد ارتباط راهگشا باشد. در راستای اولویت های کشور بودجه های خوبی برای حمایت از پایان نامه/رساله در خارج از دانشگاه وجود دارد که باید از آن ها استفاده کرد و به جذب منابع پرداخت.
دکتر عبداله زاده از مسئولیت اجتماعی به عنوان یکی از بزرگترین مسئولیت های اساتید یاد کرد و افزود: اساتید و پژوهشگران جدا از مقاله، ترفیع، ارتقاء و امتیاز، یک مسئولیت اجتماعی دارند که باید در نظر گرفته شود. آنچه در نهایت از انسان باقی می ماند، ارزش معنوی و اثر بخشی اقدامات اوست. باید اساتید به آثار تحقیق و پژوهش های خود در زندگی و رفاه مردم و پیشرفت کشور بی اندیشند و این را به عنوان یک هدف والا در نظر داشته باشند.
وی همچنین به ایجاد انگیزه و امید در دانشجویان تأکید کرد و گفت: اساتید باید دانشجویان را در طول دوره تحصیل با سازمان ها و نهادهای خارج دانشگاه آشنا کنند و تا حد امکان زمینه کار و اشتغال آن ها را فراهم کنند.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر محمد ضابطیان مدیر پژوهش و نوآوری دانشگاه در خصوص برنامه تحقیقات جهت دار و روش های اخذ حمایت از خارج دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت.
در پایان مراسم با حضور دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر عبداله زاده معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، از برگزیدگان پژوهشی دانشکده علوم پژشکی تجلیل شد.


15:35 - يکشنبه 19 آذر 1402    /    شماره خبر : 21646    /    تعداد نمايش خبر : 248